latinica  ћирилица
19/07/2019 |  17:43 ⇒ 17:56 | Аутор: СРНА

Сара Лучић 14. на ЕП у Шведској

Атлетичарка соколачког клуба Гласинац Сара Лучић заузела је 14. мјесто на Европском првенству за јуниоре/ке у Шведској скоком увис 178 центиметара, рекао је тренер Неђо Ђуровић.
Сара Лучић (фото:katera.news) -
Сара Лучић (фото:katera.news)

Ђуровић је нагласио да је веома задовољан јучерашњим наступом Лучићеве у конкуренцији од 24 најбоље јуниорке Европе, наводећи да је оправдала очекивања у матичном клубу.

Нагласио је да је то Сарин најбољи резултат ове сезоне, јер је иза себе оставила неколико атлетичарки из Русије и Украјине које су прије овог првенства имале боље резултате од ње у овој дисциплини.

- Са том висином се улази у финале овог такмичења. Међутим, само је број покушаја утицао да се Сара није нашла у финалу, међу 12 најбољих у Европи - рекао је Ђуровић.

Према његовим ријечима, Лучићева је и овај пут показала да је већ неколико година међу најбољим младим атлетичарима Европе и да је пред њом, уколико настави са овим начином припрема, вријеме у којем ће бити на самом врху листе.

- То нас на Сокоцу и у атлетској репрезентацији БиХ веома радује - истакао је Ђуровић.

Ђуровић је додао да је на Европском првенству У20 у финале ушао такмичар БиХ - бацач кугле Нермин Штитковац, а за финале се изборио и Белмин Мркановић у дисциплини 3.000 метара стипл.

Европско атлетско првенство /У20/ одржава се у граду Борасу у Шведској.