latinica  ћирилица
19/07/2019 |  20:55 ⇒ 20:55 | Аутор: РТС

Тачи: За оставку сам сазнао из медија

Предсједник самопроглашеног Косова Хашим Тачи рекао је да је о позивима на саслушање пред Специјалним судом за злочине ОВК, који су упућени Рамушу Харадинају и Бислиму Зурапију и његовом савјетнику сазнао из медија, наводећи да ће наредне потезе дефинисати у складу са уставним овлашћењима.
Рамуш Харадинај и Хашим Тачи (Фото:AP/Photo) -
Рамуш Харадинај и Хашим Тачи (Фото:AP/Photo)

- Са жаљењем сам примио вијест да је Специјални суд на разговор позвао мог савјетника и бившег шефа главног штаба ОВК Бислима Зурапија и некадашњег команданта зоне Дикађин Рамуша Харадинаја, као и још неке бивше официре ОВК - рекао је Тачи.

Тачи је рекао и да је за одлуку Рамуша Харадинаја да поднесе оставку на мјесто премијера сазнао из медија.

Каже и да жали због Харадинајеве одлуке, али и да ће наредне потезе дефинисати у складу са законским и уставним овлашћењима.

- Вјерујем у чистоту борбе коју је водила ОВК и у високе моралне стандарде бораца за слободу. Нико не може нарушити вриједност наше слободе и рата који је водила ОВК - закључио је Тачи.

Како је најављено у Приштини, Тачи ће се ускоро састати са лидерима политичких странака након чега ће одлучити да ли ће именовати новог мандатара за састав владе или ће расписати пријевремене изборе.