latinica  ћирилица
20/07/2019 |  08:11 ⇒ 10:59 | Аутор: СРНА

Несметано одвијање саобраћаја, задржавања на граници

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се вози несметано, једино је саобраћај појачан на граничном прелазу Хум на излазу према Црној Гори и на Изачићу према Хрватској, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на дионицама на којима се изводе радови и гдје је обавезно поштивање постављене сигнализације.

Измјене саобраћаја актуелне су на ауто-путу Градишка-Бањалука због санације клизишта у Гламочанима, те због изградње наплатних станица "Чатрња", "Нова Топола" и "Александровац", као и на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због искључивања и укључивања механизције која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка.

Режим саобраћаја због радова је измијењен на путевима на подручју општине Модрича, дионицама магистралних путева Модрича-Вукосавље, Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново, Билећа-Подосоје, Добој-Пољице, те на регионалним путним правцима Обудовац-Лончари и Шековићи-Цапарде.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, те на локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике.

Због покретања клизишта саобраћај је потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици на подручју општине Нови Град.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

У Бањалуци ће до краја овог мјесеца бити измијењен саобраћај због радова у Његошевој улици, на раскрсници са Купрешком улицом.

Током љетног периода, односно до 2. септембра, у Бањалуци ће сваке суботе од 18.00 часова до понедјељка до 5.30 часова Улица Краља Петра Првог Карађорђевића, од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ, бити претворена у пјешачку зону.

На подручју ФБиХ радови се одвијају на магистралном путу Зеница-Немила кроз тунел Врандук два, гдје возила пролазе наизмјенично, једном траком.

Због повремено појачаног промета возила током дана, на овој дионици могуће је формирање дужих колона у оба смјера. На обилазници кроз насеље Тетово, регионалним путем Немила-Тетово-Зеница забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

На мосту преко ријеке Пливе, на магистралном путу код Јајца, као и на магистралном путу Јошаница-Ступ у Рајловцу због санационих радова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Радови су актуелни и на магистралним путним правцима Србљани-Цазин, Сребреник-Орашје, Олово-Кладањ-Власеница, Семизовац-Вогошћа, Устипрача-Горажде-Устиколина, као и на магистралном путу у Мостару.