latinica  ћирилица
20/07/2019 |  10:48 | Аутор: СРНА

Вучић почасни грађанин Дрвара

Општинско вијеће у Дрвару одлучило је да предсједнику Србије Александру Вучићу додијели признање почасног грађанина, јер је у најтежим временима пружио велику подршку српским повратницима у ову општину, рекла је Срни начелник општине Душица Рунић.
Општина Дрвар - Фото: СРНА
Општина ДрварФото: СРНА

Рунићева је навела да је Вучић обезбиједио средства за инфраструктуре пројекте који су реализовани прошле године, а чија укупна вриједност прелази 300.000 евра.

Она је истакла да су захваљујући Влади Србије асфалтирани путеви, постављена улична расвјета и набављено возило за Дом здравља.

Рунићева је истакла да је ријеч о великој финанијској помоћи, која је неопходна овој општини гдје се новчана средства углавном троше за социјалну подршку повратницима.

Начелник општине Дрвар је додала да ова локална заједница, коју искључиво насељава повратничко српско становништво, и у будућности очекује помоћ Србије али и Републике Српске.

Рунићева је навела да је додјела признања планирана за 27. јул када ће бити прослављен Дан општине.

Општинско вијеће јуче је донијело одлуку да плакету додијели Влади Ђајићу за несебичну помоћ грађанима Дрвара у пружању здравствених услуга у медицинским установама Републике Српске, те Удружењима Дрварчана у Београду, Новом Саду и Бањалуци.

Рунићева је додала да ће овом приликом захвалнице бити додијељене ученицима генерације у средњој и основној школи у Дрвару, Компанији "М:тел" за свеукупну помоћ општини и њеним грађанима у сврху опстанка и одрживог повратка, а постхумно ће бити додијељено одликовање Димитрију Морачи, малољетном дјечаку који је трагично изгубио живот прошле године.

Програм обиљежавања Дана општине Дрвар 27. јула почеће полагањем вијенаца на Споменик жртвама фашистичког терора у 11.00 часова, свечана сједница Општинског вијећа планирана је за 13.00 часова, док ће у 17.00 часова бити одржана свечана академија у Дому културе када ће бити и додијељена признања, плакете и захвалнице.