latinica  ћирилица
20/07/2019 |  14:13 ⇒ 14:50 | Аутор: СРНА

На ауто-путу Загреб-Сплит колона дуга 18 километара

На ауто-путу Загреб-Сплит вози се једном коловозном траком због саобраћајне несреће између одморишта Јањче и тунела Грич, а колона возила у смјеру ка Загребу дуга је око 18 километара.

Из Полицијске управе личко-сењске су потврдили да је у саобраћајној несрећи страдао аустријски држављанин, а учествовало је више возила.

Због саобраћајне несреће у тунелу Грич у смјеру ка мору на ауто-путу Загреб-Сплит колона возила испред тунела Пласина дуга је око седам километара, док се возила повремено заустављају и код тунела Брезик, а колона је дуга око 1,5 километар.

Хрватски аутоклуб саопштио је да је појачан саобраћај на путевима у смјеру ка мору, у приобаљу, као и на већини граничних прелаза.

На ауто-путу Брегана-Липовац на загребачкој обилазници врло је густ саобраћај из смјера Јанкомира и Бузина према наплатним станицама Лучко, па је из смјера Јанкомира колона дуга око четири километра, а из смјера Бузина око осам километара.

На Истарском ипсилону, због појачаног промета на граничним прелазима Каштел и Плованија, колона возила дуга је око три километра, а дијелом се протеже и на Истарски ипсилон.

На мосту Крк врло је густ саобраћај у оба смјера, а колоне су дуге око четири километра.