latinica  ћирилица
20/07/2019 |  14:39 ⇒ 20:23 | Аутор: СРНА

У недјељу сунчано и вруће

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати сунчано и веома топло вријеме, у многим предјелима и вруће са дневном температуром ваздуха око 35 степени Целзијусових.

Ујутро ће бити ведро, локално са малом облачношћу. Прије подне и током дана очекује се сунчано вријеме уз брз раст дневне температуре ваздуха. Послије подне преовладаваће сунчано и веома топло, у многим предјелима вруће, али уз малу до умјерену дневну облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Повећање облачности очекује се према вечери на сјеверу, па ће током ноћи постојати услови за краткотрајну кишу или понеки пљусак на сјеверу уз ријеку Саву, углавном од централног дијела Посавине до Семберије.

Дуваће слаб и промјењив вјетар.

Најнижа температура ваздуха од 14 до 19, на југу око 21, а у планинама око 11 и виша, док ће највиша дневна бити од 28 до 33, локално на сјеверу и југу око 35 степени, а у планинама око 24 и изнад.

Наредне седмице очекује се сунчано и веома топло вријеме. Понеки пљусак је могућ у понедјељак од централних крајева према истоку, до ријеке Дрине.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност.

Бањалука, Мостар и Бихаћ су са 33 степена били најтоплији градови у 14.00 часова, затим Приједор, Требиње и Груде, гдје су измјерена 32 степена.

У Бијељини, Добоју, Брчком, Вишеграду, Санском Мосту и Широком Бријегу измјерен је 31 степен, у Неуму, Српцу, Билећи и Градачцу 30, у Рудом, Новом Граду, Шипову, Сарајеву, Тузли и Бугојну 29, у Фочи, Сребреници, Мркоњић Граду и Ливну 28, у Невесињу 27, на Сокоцу и у Гацку 26, у Калиновику, на Мраковици и на Иван Седлу 25, на Хан Пијеску 24, на Чемерну 22 и на Бјелашници 15 степени Целзијусових.