X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
20/07/2019 |  14:49 | Извор: СРНА

ХДЗ БиХ: СДА спремна да жртвује стратешке интересе у корист властитих

ХДЗ БиХ оцијенио је да су бошњачки политички представници из СДА јасно и недвосмислено спремни да у корист властитих жртвују стратешке и инфраструктурне интересе цијеле БиХ, те поручио да неће допустити да се више троши вријеме на продуктовање кризе, што се одражава на евроатлантске интеграције.
ХДЗ БиХ - Фото: илустрација
ХДЗ БиХФото: илустрација

Из ХДЗ-а БиХ наводе да ће наставити да раде са партнерима да БиХ профункционише као нормална држава, европска, у којој ће три конститутивна народа до краја бити равноправна.

- Сви који желе конкретан напредак, посебно партнери на бошњачкој и српској страни с којима смо ушли у постизборну сарадњу, морају прихватити да нећемо допустити завлачење и трошење времена на продуктовање криза што се одражава и на евроатлантске интеграцијске процесе и активности с којима већ увелико каснимо - поручују из ХДЗ-а БиХ.

ХДЗ БиХ сматра великом обавезом да упозори партнере и укажемо им на сву погубност свјесног опструисања имплементације изборних резултата, скрећући пажњу на теме које нису у фокусу јавности и прозивајући се међусобно.

- ХДЗ БиХ и странке окупљене око Хрватског народног сабора нису и неће бити дио проблема и опструкција, те и овом приликом позивамо партнере из СДА и СНСД-а на заједнички проналазак рјешења и повратак међусобног повјерења како би направили искорак, како између нивоа БиХ и ентитета, тако и унутар ФБиХ - наводи се у саопштењу.