X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
20/07/2019 |  18:04 ⇒ 18:22 | Извор: СРНА

Којадиновић: Бројне могућности за развој привреде Српске

Успјешни привредник и хуманитарац из Њемачке Мирослав Којадиновић, који је родом из Републике Српске, изјавио је да постоје бројне могућности за развој привреде у Српској и да на том пољу треба више радити.
Мирослав Којадиновић са Радом Савићем и Драганом Богданићем - Фото: СРНА
Мирослав Којадиновић са Радом Савићем и Драганом БогданићемФото: СРНА

- Одлив становништва може се спријечити само инвестирањем у привреду и отварањем нових радних мјеста, а најбоља су улагања у мале производне капацитете који се ослањају на пољопривреду - оцијенио је Којадиновић током сусрета са начелником општине Лопаре Радом Савићем и послаником СНСД у ПС БиХ Драган Богданић у њемачком граду Милдорф.

Којадиновић је успјешно реализовао низ пројеката економске сарадње у Српској, те организовао више посјета инвеститора из Њемачке у Српску, као и представника општина из Српске у Њемачку са циљем подстицања инвестирања.

Он је подсјетио да је након катастрофалних поплава 2014. године поклонио Брчко дистрикту четири возила за заштиту и спашавање.

Савић је уручио Којадиновићу слику са грбом Републике Српске у знак захвалности за промовисање општине Лопаре, али и Српске.

Он је навео да Којадиновић на најбољи начин промовише Српску широм свијета.

Посланик СНСД-а у ПС БиХ Драган Богданић изразио је увјерење да ће, осим Лопара и Теслића, и друге општине од Којадиновића добити подршку и помоћ која им је потребна.

Након састанка са Којадиновићем, Савић и Богданић присуствоваће промоцији европског патента за заштиту питке воде у баварској организацији за заштиту воде и ваздуха Доматек.