latinica  ћирилица
21/07/2019 |  12:03 ⇒ 20:52 | Аутор: СРНА

Цвијановићева у Шипову: Комби за ученике и темељи за спортски камп (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у посјети општини Шипово.

Током ове посјете, предсједница је обрадовала ученике и наставнике Основне школе "Раде Марјанац" из Стројица.

Цвијановићева је уручила кључеве новог комби возила за превоз ученика и наставника ове школе, те овом приликом истакла да јој је драго што је за те потребе издвојила средства из буџета Предсједника. За ново комби возило издвојено је  50.000 КМ.

- Циљ је да дјеца безбједно стигну до школе, а родитељи да мање брину - нагласила је Цвијановићева.

Цвијановићева у посјети Шипову

Начелник општине Шипово Милан Ковач рекао је да је комби пријеко потребан за одвијање наставе и захвалио се предсједници у име ученика и грађана Шипова.

Директор школе Мирко Пиљић рекао је да имају 62 ученика, а да велики број ђака и наставника путује.

- Ми смо школа на точковима, јер је мало дјеце у близини школе у Стројицама. Зато је важан превоз, који је наш горући проблем. Овом приликом захваљујем предсједници и начелнику општине што рјешавају за нас важна питања - рекао је Пиљић.

Након тога, Цвијановићева је положила и камен темељц за изградњу спортског кампа "Стеван Марковић". Цвијановићева је заједно са начелником општине Шипова Миланом Ковачом положила камен темељац за изградњу спортског кампа "Стеван Марковић" на локацији Тополе.

У овај камп ће по основу раније донације Владе Србије бити уложено око 200.000 КМ.

Цвијановићева је у обраћању поручила да ће увијек подржавати позитивне ствари попут ове с циљем да камп постане један од републичких приоритета и служи спортистима и омладини да постижу што боље резултате.

- Поносна сам на овај камп и циљ је да се одужимо људима попут Стевана Марковића који су нас задужили и живот дали за Српску. Исто тако важно је да задржимо људе у Шипову и свим другим градовима и мјестима Српске - рекла је у обраћању Цвијановићева.

Она је рекла новинарима да је почетак реализације пројекта спортског кампа наставак реализације пројеката републичке власти и локалних заједница.

Цвијановићева положила камен темељац за Спортски камп

- Институције и Влада Српске су у општину Шипово по разним основама до сада уложиле око 35 милиона КМ, а само лани 650.000 КМ у локалну путну инфраструктуру. За донаторска средства Србије, која су стигла на нашу иницијативу, захвална са руководству те земље - навела је Цвијановићева.

Она је рекла да ће институције Српске подржати даљи развој кампа, јер је циљ да заживи и буде на добробит спортистима.

"Овдје имамо регионални потенцијал и традицију када је ријеч о борилачким спортовима, па и рафтингу. Биће ту реализовано још добрих пројеката, попут школских и оних на плану путне комуникације", најавила је Цвијановићева.

Начелник општине Шипово Милан Ковач рекао је да је ово камп за борилачке вјештине који ће бити поред ријеке Пливе, у предивном природном амбијенту у Пљеви.

"Ту ће бити и рафтинг клуб. Такав камп, у коме ће се вјежбати и џудо, не постоји на овим подручјима. Циљ је да у наредном перидоу развијемо смјештајне капацитете кампа, а камп носи име Стевана Марковића, истакнутог спортисте, џудисте и полицајца који је страдао у протеклом рату", рекао је Ковач.

Полагању камена темељца присуствовали су кандидат СНСД-а за предсједавајућег Савјета министра Зоран Тегелтија, начелници околних општина и бројни грађани Шипова.

Цвијановићева је у оквиру посјете Шипову, раније са начелником Ковачем, дочекала рафтере који су учествовали у "Пливској регати", која се организује у оквиру "Дана Шипова".