latinica  ћирилица
21/07/2019 |  14:16 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Љето на Врбасу: Најљепшу ласту извео Ђорђе Гајић (ФОТО)

Скоковима са градског моста отворена је традиционална манифестација Љето на Врбасу.

Ђорђе Гајић из Бањалуке побједник у извођењу јединствене "бањалучке ласте".

Седамнаест момака из Бањалуке и региона. Седамнаест врбаских ласти у првој серији. Затим 10 у другој, у којој су снаге одмјерили само најбољи. Први међу њима, окитио се златном медаљом и пехаром. Ђорђе Гајић, потврдио је, тако, прошлогодишњи резултат.

- Одбранити титулу је велика ствар поготово у свом граду, у спорту који волим и којим се бавим толико година - рекао је Гајић.

Нијансе су одлучиле између тројице првопласираних.

Ђорђе Гајић (Фото: РТРС)

- Ја имам двије највеће, синове Матију и Уроша, а добро је да је све прошло добро да се нико није повриједио - рекао је Данко Дангубић који је освојио друго мјесто у скоковима.

Трећепласирани Игор Арсенић истакао је да ми је ово десето учешће у скоковима, као и да није задовољан данашњим пласманом.

Од када је изграђен градски мост 1936. године почели су скокови у Врбас, а 1955. године профилисала се бањалучка или врбаска ласта, коју карактеришу другачији одраз, лет и улаз у воду у односу на друге скокове. Са 12 метара висине у воду дубоку 2 метра скачу само најхрабрији, а није им изостала ни подршка са обале.

- Могу само да кажем да сам јако задовољна, јер је много више посјетилаца него прошле и претходних година. Што и јесте циљ, да сваке године тај број буде већи - навела је Ирена Радојевић директорка Туристичке организације Бањалука.

Прије скокова у Врбас рониоци и спасиоци Ронилачког клуба Бук представили су вјештине и умијеће роњења, те прегледали, очистили дно Врбаса и током скокова били у ријеци, како би скакачи били безбједни.

Гајићу је као побједнику уручен пехар и награда од 700 КМ, а другопласирани такмичар је добио медаљу и новчану награду од 500 КМ, док је трећепласираном такмичару иде медаљ и 300 КМ.