latinica  ћирилица
21/07/2019 |  14:59 ⇒ 19:47 | Аутор: СРНА

Све странке да се консултују о важним питањима за Српску

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да треба наставити са одржавањем међустраначких консултација у Српској о важним питањима за Републику, без обзира да ли су у питању странке власти или опозиције.

Цвијановићева, која је и потпредсједник СНСД-а, рекла је новинарима у Шипову да такав однос ове странке треба да постоји и са ПДП-ом, који је "наслутио одређене контакте са СНСД-ом".

- Није било званичних контаката, али знам да је било комуникације и да постоји одређени договор у вези са тим када прођу љетни одмори - рекла је Цвијановићева.

Она је подсјетила да су се први састанци о важним питањима за Српску са опозиционим странкама, међу којима је и ПДП, раније и десили на иницијативу СНСД-а.

- Нема разлога да то СНСД не жели. Дакле, биће комуникације и има много важних тема за Републику о којима би требало да разговарају и власт и опозиција - рекла је Цвијановићева коментаришући раније најаве састанка СНСД-а са представницима ПДП-а.

Она каже да има ствари које су дневнополитичке и које не захтијевају страначке разговоре, али стратешке теме траже разговор партија, посебно оних које су парламентарне.