latinica  ћирилица
21/07/2019 |  18:18 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Доњи Жабар: Сајам привреде и пољопривреде

У општини Доњи Жабар отворен је први Сајам привреде и пољопривреде. У овој аграрној општини, основаној 2003. године, сајам представља темељ будућег привредно-пољоривредног развоја.

Привредни развој Доњег Жабара, темељи се на предузећима, чија је основа пољопривредна производња.

- Ми као друштвено одговорна фирма данас желимо дати своје учешће, као знак подршке овом првом сајму привреде и пољопривреде у Доњем Жабару - рекао је Предраг Миличић директор доо Агрекс.

Диркектор доо Термоелкетро Илија Стјепановић навео је да нема развоја привреде без стврања нових вриједности

- Нема развоја ни општине ни овог краја. Мислим да ћемо далеко више постићи са овим сајмовима и да то треба наставити - додао је Стјепановић.

Први сајам привреде и пољоривреде у Доњем Жабару уприличен је на дан општине, који је прилика и за сумирање привредних резултата.

- Данас је Сајам привреде и пољопривреде, то је први сајам и уједно Дан општине, када је 1993.године  основана општина Доњи Жабар - истакао је начелник општине Доњи Жабар Никола Ђокановић.

Министар рударства и енергетике Републике Српске Петар Ђокић навео је да се на овај начин промовише оно што је садржај привредног живота општине Доњи Жабар.

- Овдје имамо неколико врло успијешних компанија, које остврају изузетно квалитетну произодњу са изузетно великим приходима. Уствари и присутне су не само овдје, него и на иностраном тржишту са својим производима присутни, што говори о озбиљности и способности наших људи - рекао је Ђокић.

Сајам у Доњем Жабару, био је прилика и за додјелу општинских признања, заслужним грађанима и привредницима, који су допринијели развоју и афирмацији једне од најмлађих општина у Републици Српској.