latinica  ћирилица
21/07/2019 |  19:09 ⇒ 19:47 | Аутор: РТРС

Предсједница Српске у посјети општини Шипово (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић уручила је кључеве новог комби возила за превоз ученика и наставника Основне школе "Раде Маријанац", из Стројица код Шипова.

Положен камен-темељац за изградњу спортског кампа.

Положен је и камен-темељац за изградњу спортског кампа за борилачке спортове у мјесту Пљева, а најављена су и нова улагања у општину Шипово.

Школу у Стројицама и њена два подручна одјељења похађа 62 ученика. Велики број њих, као и њихових наставника, свакодневно путује до школе. Због тога је обезбјеђење квалитетног превоза изузетно важно, како би се настава несметано одвијала.

Фото: РТРС

- Ми смо школа на точковима, јер је мало дјеце у близини школе у Стројицама. Зато је важан превоз, који је наш горући проблем. Овом приликом захваљујем предсједнику и начелнику општине што рјешавају за нас важна питања - рекао је Мирко Пиљић директор ОШ "Раде Маријанац".

Предсједница Републике Српске истакла је да је циљ да дјеца безбједно стигну до школе, а родитељи да мање брину.

Након уручења донације, предсједница Цвијановић је, са начелником општине Шипово, Миланом Ковачем, положила и камен-темељац за изградњу спортског кампа "Стеван Марковић", у мјесту Пљева.

Фото: СРНА

У његову изградњу, у првој фази, биће уложено 200.000 марака, обезбијеђених донацијом Владе Србије. План је да у наредним фазама буду изграђени додатни садржаји и да ово буде један од најбољих кампова за припреме и такмичења џудиста у БиХ.

- Ту ће бити и рафтинг клуб. Такав камп, у коме ће се вјежбати и џудо, не постоји на овим подручјима. Циљ је да у наредном перидоу развијемо смјештајне капацитете кампа, а камп носи име Стевана Марковића, истакнутог спортисте, џудисте и полицајца који је страдао у протеклом рату - рекао је Милан Ковач начелник општине Шипово.

Фото: РТРС

Предсједница Цвијановић подсјетила је да је у општину Шипово до сада уложено око 35 милиона марака, а само прошле године 650 хиљада у локалну путну инфраструктуру. Додаје да је почетак изградње спортског кампа наставак реализације пројеката републичке власти и локалних заједница.

- Институције Српске ће подржати даљи развој кампа, јер је циљ да заживи и буде на добробит спортистима - поручила је предсједница Српске.

Полагању камен- темељца присуствовао је велики број мјештана Шипова и околине, а камп ће носити назив по Стевану Марковићу, џудисти и припаднику полиције , који је погинуо у Одбрамбено-отаџбинском рату. Током посјете Шипову, предсједница је поздравила и рафтере, који су учествовали у "Пливској регати" , у оквиру Дана Шипова.