latinica  ћирилица
21/07/2019 |  19:24 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Гламоч: Реализација неколико битних инфраструктурних пројеката

Општина Гламоч у Федерацији, ове године је право градалиште.

У току је реализација неколико битних инфраструктурних пројеката, који су од великог значаја за малобројне мјештане ове општине.

Инфраструктура је један од основних проблема мјештана Гламоча. Путеви који су у лошем стању, отежавају им живот.

Проблем ових мјештана ускоро ће бити ријешен у оквиру пројекта асфалтирања локалних улица. На подручју Гламоча биће асфалтирани путеви у дужини од два километра. Овај пројекат, подржан је и од Владе Српске. Своје проблеме ријешиће и 60 гламочких породица које ће добити кров над главом, у оквиру реализације два пројекта из регионалног стамбеног програма. Међу њима и четворочлана породица Ивић.

- Имаћемо једну собу, ходник, купатило и кухиња са дневним боравком. Лакнуло нам је, лакше је кад неко нешто уради за вас па ви продужите даље колико можете - рекла је Милица Ивић из Гламоча.

У току је и реализација пројекта чија вриједност 315 хиљада марака а који обухвата изградњу водоводне мреже за 25 домаћинстава.

- То су насеља Роре, Црни врх, Савићи и Балаћ. Пројекат се реализује у оквиру пројекта Водовод и санитација, а финансира се кредитним средствима Европске инвестиционе банке - истакао је Борис Лукајић виши референт за припрему пројектних приједлога у општини Гламоч ФБиХ-а.

Сви инфраструктурни пројекти због којих је Гламоч постао мало градилиште, требало би да буду завршени до новембра, ове године.