latinica  ћирилица
22/07/2019 |  09:25 ⇒ 11:40 | Аутор: РТРС

Акција "Аеродром": Ухапшен директор туристичке агенције из Бањалуке

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, реализовали су акцију кодног назива "Аеродром".

У акцији је како РТРС незванично сазнаје ухапшен Синиша Антић, бивши директор Туристичке агенције АРС Турс.

Према незваничним информацијама он је новац који је агенција узимала за реализацију путовања и обавеза према другим агенцијама задржавао за себе, а те оштећене агенције су касније новац тражиле од "Арс тоурс".

- Акција "Аеродром" резултирала лишењем слободе због причињене штете извршењем кривичног дјела у износу од око 63.000,00 КМ - саопштено је из ПУ Бањалука.

У саљопштењу се наводи да је током истраге одузета одређена документација и саслушан већи број лица, што ће послужити као доказ у кривичном поступку.

- Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука реализовали су акцију кодног назива "Аеродром" у којој је лишен слободе С.А. из Бањелука због сумње да је извршио кривично дјело Злоупотреба службеног положаја или овлашћења - наводи се у саопштењу.

Наиме, на основу вишемјесечне истраге које је вођена под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, полицијски службеници су утврдили да се С.А. сумњичи да је током 2017. и 2018. године, приликом продаје туристичких аранжмана, добијени новац умјесто полагања на рачун предузећа чије је био одговорно лице, присвојио за себе и оштетио предузеће за износ од око 63.000,00 КМ.