latinica  ћирилица
22/07/2019 |  10:42 | Аутор: СРНА

У августу конкурс за упис дјеце јасличког и вртићког узраста

Јавни конкурс за пријем дјеце јасличког и вртићког узраста у бањалучки Центар за предшколско васпитање и образовање трајаће од 1. до 15. августа, рекла је Срни директор Центра Јелена Куртиновић.
Вртић - Фото: РТРС
ВртићФото: РТРС

Куртиновићева је навела да је на листи чекања за упис у вртиће на подручју града тренутно око 2.000 дјеце.

Према њеним ријечима, још није познат тачан број дјеце која ће у 2019/2020. години бити примљена у вртиће Центра за предшколско васпитање и образовање, који располаже са 24 вртића у граду.

Она је напоменула да су сви капацитети у вртићима попуњени и тренутно је уписано око 2.300 дјеце.

Куртиновићева је рекла да пријаву за конкурс треба да поднесу сви родитељи без обзира на то да ли имају захтјев.

- Сам захтјев, уколико га имају, се бодује, и на сваки навршени мјесец на чекању је бод - појаснила је Куртиновићева.

Она је додала да су најтраженији вртићи "Колибри" у насељу Лазарево, "Радост" у Кочићевом вијенцу и на Старчевици "Први кораци" и "Срна".

Куртиновићева је истакла да је почела прва фаза доградње вртића "Колибри" у насељу Лазарево, гдје ће бити мјеста за девет група са укупно 230 дјеце.

- У насељу Петрићевац се гради вртић капацитета шест група, планирана је потпуна реконструкција најстаријег вртића у граду "Јежева кућица", а на Старчевици би у просторијама бивше Градске развојне агенције требало да буду формиране двије васпитне групе - каже Куртиновићева.

Она је нагласила да се у Бањалуци изузетно много ради када је ријеч о предшколском васпитању и образовању и проширивању капацитета, те додала да је задовољна динамиком рјешавања тог проблема.

У градском Одјељењу за комуналне послове истичу да је у овој години планирана изградња два нова и реконструкција једног вртића, и то у насељима Центар, Лазарево и Старчевица.

За изградњу, доградњу и реконструкцију вртића у нацрту буџета града Бањалука у овој години је планирано око 800.000 КМ.