latinica  ћирилица
22/07/2019 |  11:15 ⇒ 12:22 | Аутор: РТРС

Брод: Грађевински радови на инфраструктурним објектима

У Броду у току грађевински радови на инфраструктурним објектима. Почела је изградња и реконструкција путне мреже, водоводног и канализационог система, а ускоро ће бити и завршен и водоодбрамбени систем.

Средства је обезбиједила Влада Српске и општина Брод.

Изградња обилазнице најобимнији је грађевински посао у Броду, јер ће тиме бити смањене саобраћајне гужве у граду, тврде мјештани мјесне заједнице Рика.

Већ шесту година трају саобраћајне гужве, откада је Царински терминал са Хрватском, скоро у центру града, и мјесту на којем повезује Дервенту из правца Рафинерије Брод.

- Управо захваљујући инвестицији Владе Републике Српске од милион и 580.000 марака рјешава ово питање на опште задовољство Брођана који ће добити савремену, модерну саобраћајницу која ће растеретити гранични прелаз и створити колико- толико нормалне услове за одвијање саобраћаја и живот Брођана - рекао је Илија Јовичић начелник Брода.

Почели су и радови не саобраћајници која повезује источни дио града са новоизграђеном тржницом.

- Радови су у току на улици од великог насеља Скеле према Градској пијаци, према центру града који финансира у цјелости Влада Српске у износу од 208.000 КМ - додао је начелник Брода.

У току су завршни радови на изградњи новог водовода дужине 15 километара, а током сезоне биће окончани и радови на водоодбрамбеном систему.