latinica  ћирилица
22/07/2019 |  11:36 | Аутор: РТРС

У алкохолисаном стању вријеђао полицијске службенике и оштетио службено возило

Полицијски службеници надлежне полицијске станице Полицијске управе Бањалука, лишили су слободе М.В. због сумње да је извршио кривично дјело "Оштећење и одузимање туђе ствари" и прекршај "Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција". 
Министарство унутрашњих послова, ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Министарство унутрашњих послова, ПУ БањалукаФото: РТРС

- Током обављања редових послова и задатака, поменутог дана, око 19.30 часова, у мјесту Стричићи, током одржавања сабора, М.В. је у алкохолисаном стању пришао полицијским службеницима, вријеђао их, инсистирао да се удаље, а затим руком разбио предње вјетробранско стакло на службеном путничком аутомобилу пежо - наводи се у саопштењу ПУ Бањалука,.

О свему је обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се у редовној процедури, након комплетирања и документовања предмета, против М.В. достави извјештај за кривично дјело "Оштећење или одузимање туђе ствари", а дежурни судија Основног суда Бањалука, је саопштио да се лице прекршајно санкционише уручивањем прекршајног налога због почињеног прекршаја по Закону о јавном реду и миру (Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција).