latinica  ћирилица
22/07/2019 |  13:14 ⇒ 16:10 | Аутор: СРНА

Чврста подршка Москве у очувању интегритета и суверенитета Србије

Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас акредитивно писмо од новоименованог амбасадора Русије Александра Боцан-Харченка, који му је пренио поздраве руског предсједника Владимира Путина и нагласио да Србија може да рачуна на чврсту подршку Русије у очувању територијалног интегритета и суверенитета, уз поштовање Резолуције 1244 и међународног права.
Александар Вучић и Александар Боцан Харченко - Фото: Тwitter
Александар Вучић и Александар Боцан ХарченкоФото: Тwitter

Он је навео да му је велика част и изазов да ради у Србији, јер долази у земљу која има стабилне односе стратешког партнерства са Русијом, нагласивши да је велика предност и лични однос дубоког повјерења између двојице предсједника, саопштено је из Прес-службе предсједника Србије.

Руски амбасадор је Вучићу уручио позив Путина да учествује у прослави 75 година од побједе у Великом отаџбинском рату у Москви 9. маја наредне године.

Вучић је рекао да позив представља огромну част за њега лично, али и за српски народ, који је страховито патио под фашистичком чизмом и који му се храбро супротстављао са руским и другим слободарским народима.

Он је нагласио да је изузетна част што је Путин именовао управо Боцан-Харченка за амбасадора у Србији, јер то показује пажњу коју придаје Србији.

Предсједник Србије је замолио руског амбасадора да пренесе поздраве Путину и истакао да се поноси добрим односима са Русијом, као и одличним личним односима са Путином који је, како је нагласио, најзаслужнији за све боље српско-руске односе у свим областима.

Вучић је са Боцан-Харченком, као изванредним познаваоцем региона, разговарао о застоју дијалога Београда и Приштине, као и о другим кретањима на Балкану, изразивши забринутост због ситуације на Косову и Метохији и тешког положаја српског народа у јужној српској покрајини.