latinica  ћирилица
22/07/2019 |  14:16 | Аутор: СРНА

Нови Град: Почео пети кошаркашки камп

У Новом Граду је данас почео бесплатни кошаркашки камп у чијем раду учествује више од 200 дјечака и дјевојчица из ове и сусједних општина.
Нови Град: Кошаркашки кaмп - Фото: СРНА
Нови Град: Кошаркашки кaмпФото: СРНА

Начелник општине Мирослав Дрљача рекао је да је ово једна од 19 манифестација које се организују поводом Дана општине - Петровдана.

- Континуитет рада кампа показује резултате јер је прве године било око 70 дјеце, а ове године више од 200. Осим тога, са дјецом раде квалитетни тренери који ће им помоћи да савладју вјештине овог спорта и напредују у каријери - рекао је Дрљача.

Предсједник Кошаркашког клуба "Слобода 73" Милан Божић каже да се рад кампа одржао захваљујући подршци општине Нови Град.

- О резултатима рада говори и чињеница да је Слобода 73 обезбиједила пласман у Прву лигу Републике СРпске - истакао је Божић.

Тренер Драган Вишњевац рекао је да се у Новом Граду организује једини кошаркашки камп у региону.

- Имамо комплетан програм који је усмјерен на индивидуалну обуку. Прије подне радићемо тренинге, а поподне такмичења - навео је Вишњевац.

Осим Вишњевца, са дјецом раде тренери Мирко Меиловић из београдског Кошаркашког клуба Ас баскет, Ненад Ћук из клуба Слобода из Тузле, Саша Васиљевић који је бивши репрезентативац БиХ и Ивица Блажевић из загребачке Цедевите.

Осим дјечака и дјевојчица из новоградских кошаркашких клубова, у кампу су млади кошаркаши из Приједора, Козарске Дубице, Санског Моста, Босанске Крупе и Шипова.

Учесници кампа ће до петка, 26. јула, радити у спортској дворани, сали Основне школе "Вук Караџић" и терену Кошракашког клуба Слобода 73.

Кошаркашки камп су подржали Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и општина Нови Град.