latinica  ћирилица
22/07/2019 |  15:57 ⇒ 22:58 | Аутор: РТРС

Галенс инвест и Павгорд докапитализовали Павловић банку

Галенс инвест, једна од водећих "рил естејт" компанија из Србије, која се бави изградњом стамбених, пословних и туристичких објеката, извршила је докапитализацију Павловић банке, заједно са компанијом Павгорд из Републике Српске чиме су постали власници 40 одсто акција ове банке.
Павловић банка - Фото: РТРС
Павловић банкаФото: РТРС

Такође, уз овај пројекат завршена је куповина хотела на Јахорини где је на 40.000 квадратних метара планирана градња луксузног планински ресорта који ће се састојати од хотелског и апартманског дијела, чиме компанија Галенс инвест жели да своје дугогодишње успјешно пословање прошири на тржиште Републике Српске.

Поред дугогодишње жеље за инвестирањем на тржиште Републике Српске, коју остварује кроз куповину Павловић банке и куповином хотела Јахорина са земљиштем, уз стратешко пословно партнерство са компанијом Павгорд, планира да инвестира више од 50 милиона евра у наредном периоду у Републику Српску.

У овом тренутку, компанија Галенс инвест има у реализацији преко 200 милиона евра инвестиција у пројектима које гради у Новом Саду, Београду у Златибору, као и планиране пројекте који су у фази развоја и пројектовања.