latinica  ћирилица
22/07/2019 |  17:07 ⇒ 19:46 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Шаровић у прљавој кампањи са онима који прегласавају Србе

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић изјавио је данас да је очигледно да предсједник СДС-а Мирко Шаровић учествује у прљавој кампањи са онима који су у Предсједништву БиХ прегласали српског члана Милорада Додика /Жељко Комшић и Шефик Џаферовић/.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Очигледно је то нова коалиција и политички амбијент који ствара СДС, константно игноришући ставове институција Републике Српске, те деградирајући и стављајући их у подређени положај институцијама, како Шаровић воли да каже, државе БиХ. То је за нас неприхватљиво и срећом у Српској није имало и неће никада имати подршку - рекао је Ковачевић Срни.

Према његовим ријечима, очигледно је да су Шаровић и СДС једини потпуно деструктивни по интересе Српске.

- Они не разумију да је витални ентитетски интерес Српске да се не мијеша у унутрашња питања других земаља, као што Пељешки мост јесте унутрашње питање Хрватске, већ да кроз договор и дијалог са сусједним земљама рјешава отворена питања - нагласио је Ковачевић.

Он је оцијенио да је Додик добро процијенио ситуацију да не треба отварати сукобе са Хрватском тамо гдје их не треба имати, већ да треба рјешавати оно што је од виталног интереса за Републику Српску, а то су изградња моста на Сави код Градишке и потпуно одустајање Хрватске од одлагалишта нуклеарног отпада на Трговској гори код Новог Града.

- Грађанима Републике Српске можемо да обећамо да ћемо кроз дијалог доћи до рјешења и да ће у најскоријем могућем року бити изграђен мост на Сави код Градишке, те рјешено питање одлагалишта нуклеарног отпада на Трговској гори на начин који ће одговарати Српској - рекао је Ковачевић.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је да, након потврда из Хрватске да дефинитивно намјерава да гради одлагалиште радиоактивног нуклеарног отпада на Трговској гори у близини Новог Града, не преостаје ништа друго већ да се то, као и питање градње Пељешког моста поново нађу на дневном реду Предсједништва БиХ.

Он је истакао да је било погрешно, исхитрено и збуњујуће то што је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик покренуо витални ентитетски интерес у Народној скупштини Српске у вези са закључцима Предсједништва о Пељешком мосту.

Министарство за заштиту животне средине и енергетику Хрватске потврдило је данас да није донесена одлука да ће ниско и средње радиоактивни нуклеарни отпад бити одлаган на Трговској гори у близини границе са БиХ, те да то питање још разматрају Хрватска и Словенија.