X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
22/07/2019 |  21:05 | Извор: Б92

Творци "Симпсонових" открили како су предвидјели многе догађаје (ВИДЕО)

Анимирана серија "Симпсонови" забавља гледаоце широм свијета више од 30 година. Њени аутори поставили су стандарде за остале анимиране ситкоме због гостовања бројних славних личности и повремених предвиђања будућности.
Породица Симпсон  (илустрација) -
Породица Симпсон (илустрација)

- Сједите у соби са десет до 20 духовитих људи - каже писац Ал Џин за Би-Би-Си.

Са Бартом и осталим члановима породице је још од 1989. године, односно откад је серија почела да се приказује.

-Најбоље је заправо кад Трамп направи нешто глупо, па пуно људи то коментарише и збија шале. Да, јако нам је забавно - рекао је и додао да је рад на серији попут групне терапије.

- Толико се тога непрестано догађа у свијету да морамо повремено да се састанемо и о томе поразговарамо - каже сценаристкиња Стефани Гилис.

Посљедњих година у серији "Симпсонови" можемо да видимо шта нас чека у будућности. Једно од предвиђања је било и то да ће Доналд Трамп постати амерички предсједник. Предвидјели су и епидемију еболе, као и наступ Лејди Гаге на Суперболу.

- Када смо 2000. разговарали о тому која би славна личност могла да постане амерички предсједник, пало нам је на памет да би то могао бити Трамп - каже Ал Џин.

Таленат за предвиђање будућности створио је плодно тло за теоретичаре завјере, нарочито након емитовања епизоде у којој Симпсонови стижу у Њујорк, а у њој је пуно симболике и алузија на терористички напад 11. септембра 2001. године.

- Чланови породице купили су водич о Њујорку на којем уз фотографију познатих торњева "Близанаца" стоји цијена од девет долара, што је изгледало као датум 9/11, но заправо је то уистину била случајност - каже Ал Џин.

У стотинама епизода много је догађаја у којима је предвиђена будућност, али, наводе, све је то случајност.

- Ако на сто ставите довољно предвиђања, по закону вјероватноће 10 одсто ће их се заиста и догодити - сматра Џин и додаје да су они попут неких футуролога, јер има догађаја које предвиде и по 10 мјесеци унапријед.

- Ми заправо покушавамо да погодимо шта ће се догађати - додаје Стефани.

Треба истаћи и да у серији гостује велики број славних личности, досад их је било више од 800, између осталих Крис Мартин и Марк Закерберг. За многе славне особе гостовање у серији била је својеврсна потврда њихове глобалне успјешности.

Ал Џин каже да га увијек изненади то у коликој су мјери људи у Великој Британији пуни ентузијазма те додаје да им је једно од омиљених снимања било оно с тадашњим премијером Тонијем Блером.