latinica  ћирилица
23/07/2019 |  08:25 | Аутор: Б92

Ватерполо: Србија заустављена у четвртфиналу СП

Ватерполисти Србије поражени су од Шпаније 12:9 (2:1, 5:2, 3:4, 2:2) у четвртфиналу Свјетског првенства у Квангџуу.

Подмлађени тим Дејана Савића, без Филипа Филиповића, браће Пијетловић, Андрије Прлаиновића, обојице Митровића ипак није успио да понови игру од прије неколико дана и парира знатно искуснијем ривалу.

Србија је лоше ушла у меч, Шпанци брзо стижу до два гола предности, али крајем прве четвртине Страхиња Рашовић најављује буђење "делфина".

Међутим, догодило се управо супротно, напад је дјеловао немоћно, одбрана неорганизовано, често су каснили играчи Србије, а ни голман Ристичевић није био на нивоу из претохдних мечева, посебно са Грчком (16 одбрана).

Уз све то, Србији није "легао" ни судијски критеријум, Шпанци су буквално сваком нападу имали играча више и то су максимално користили, па су серијом 4:0 стекли огромних пет голова предности.

Рашовић и Јакшић враћају Србију у живот са два гола до полувремена, тим се додатно распуцао у трећем кварталу, али Шпанци нису попуштали већ су на сваки гол одговарали истом мјером.

Вицо у завршници периода смањује на -3, Србија поправља одбрану у одлучујућој четвртини и долази у прилику да се врати у егал, али превише су грешили ватерполисти Србије у нападу па су ту прилику испустили.

Шпанија ће у полуфиналу играти с бољим из дуела између Хрватске и Њемачке. У преосталим четвртфиналима играју Мађарска – Аустралија и Италија – Грчка.

Србија ће играти за пласман од 5. до 9. мјеста.