latinica  ћирилица
23/07/2019 |  12:55 ⇒ 14:27 | Аутор: РТРС

Епархија захумско-херцеговачка: Осуда инцидента испред Меџлиса у Требињу

Поводом недавног инцидента у којем је група младих узвицима и провокативним пјесмама током ноћи узнемиравала представнике Исламске заједнице код зграде Меџлиса у центру Требиња, Меџлис су данас посјетили представници Епархије захумско-херцеговачке и приморске.
Требиње: Представници Епархије у посјети Меџлису - Фото: РТРС
Требиње: Представници Епархије у посјети МеџлисуФото: РТРС

- Овдје смо да покажемо солидарност и да се негативно одредимо и осудимо тај чин, који је чин дубоког неваспитања, неукуса и вербалног насиља. Ко год да су били људи који су приредили ту сцену, треба да знају да то није начин на који се треба опходити према ближњем, поготово не треба да то чини онај који себе назива вјерником. Ако се наши млади тако понашају, ту постоји и наша одговорност - изјавио је јереј Дражен Тупањанин.

Главни требињски имам Садик Фазлагић захвалио је на посјети и подршци.

- Одмах након инцидента смо реаговали према свим структурама и градским, и полицијским. Желим да захвалим на брзој реакцији полиције, али и свим добрим људима и комшијама који су пружили подршку и нама имамима и Исламској заједници у Требињу. То нам даје увјерење да су такви и слични случајеви само појединачни - оцијенио је Фазлагић.

Требињски имам Садмир Мустафић, чија је породица те вечери била узнемирена пименутим догађајем, рекао је да је сличних појединачних инцидената било и раније, те да је то дијелом посљедица тога што је дио Сатрог града, у којем се налази зграда Меџлиса, неосвијетљен и необезбијеђен.

Данас су на лицу мјеста биле и екипе електричара, које би требало да замијене оштећене лампе јавне расвјете у том дијелу града.

Инцидент је осудила и Градска управа Требиње.