latinica  ћирилица
23/07/2019 |  15:19 ⇒ 18:30 | Аутор: РТРС

Представљена поштанска маркица "100 година од Версајског споразума" (ФОТО)

Поводом обиљежавања 100 година од потписивања Версајског мировног споразума, Поште Српске промовисале су поштанске маркице с ликовима најзначајнијих српских историјских личности из Првог свјетског рата.

Маркицу је дизајнирао Божидар Доженовић, а као креативно рјешење изабрао је осам најзначајнијих личности из српске историје које су обиљежиле Први свјетски рат. Номинална вриједност маркице је 90 пфенига, а штампана је у тиражу од 15.000 примјерака.

- Оне на неки начин представљају, поред филатеристичких значаја, универзално средство плаћања поштарине, тако да оне на овај начин су заиста мали амбасадори нашег предузећа, односно Републике Српске свакако у читавом свијету, јер оне путем пошиљака долазе у све кутке наше планете - каже Зоран Дурић, координатор продаје маркетинга у Поштама Српске.

Поштанска маркица (Фото: РТРС)

Данашња промоција једна је од 12 издања које Поште Српске штампају годишње у складу с обиљежавањем значајних датума.

- Драго ми је да је данашња промоција у Источном Сарајеву, свакако заслужује подршку свих локалних заједница, а као једна од већих културно образовних средина ми ћемо то подржавати и позивамо друге заједнице да то учине - истакао је Мирослав Лучић, предсједник Скупштине града Источно Сарајево.

На новим поштанским маркицама налазе се ликови истакнутих српских војсковођа попут Радомира Путника, Степе Степановића, Живојина Мишића и Петра Бојовића.