latinica  ћирилица
23/07/2019 |  15:33 ⇒ 20:01 | Аутор: СРНА

Брод: Уручени кључеви за 19 повратничких породица

Вршилац дужности замјеника директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Драган Јуричевић уручио је данас кључеве обновљених стамбених јединица за 19 повратничких породица у Броду, које су обновљене у оквиру пројекта Регионалног програма стамбеног збрињавања, а изградња је коштала укупно 750.000 КМ.
Драган Јуричевић уручио кључеве повратничким породицама у Броду - Фото: СРНА
Драган Јуричевић уручио кључеве повратничким породицама у БродуФото: СРНА

Јуричевић је изразио задовољство, заједно са породицама којима су обновљене стамбене јединице, што им је након толико година ријешено питање крова над главом, као основни услов за повратак.

Он је поручио да ће Републички секретаријат за расељена лица и миграције и у наредном периоду пружати помоћ повратницима из буџетских и донаторских средстава.

Повратници су изразили задовољство што коначно могу уселити у властите домове и својим породицама обезбиједити нормалне услове за живот, саопштено је из Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

Вриједност Регионалног програма стамбеног збрињавања у који су укључене Србија, Црна Гора, Хрватска и БиХ износи 1,2 милијарде КМ, од чега ће за пројекте у БиХ бити из двојено више од 200 милиона КМ.

Средства за реализацију Регионалног програма стамбеног збрињавања обезбиједили су донатори, од којих је највећи ЕУ са учешћем од 450 милиона КМ, те САД, Италија, Њемачка, Норвешка, Швајцарска, Данска, Турска, као и друге земље.

Подршку у реализацији овог пројекта пружили су и УНХЦР, ОЕБС и Развојна банка Савјета Европе.