latinica  ћирилица
23/07/2019 |  20:04 ⇒ 20:06 | Аутор: СРНА

Вучић: Харадинај повезан са многим злочинима

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је Рамуш Харадинај повезан са многим злочинима на Косову и Метохији, али и да нема илузија да ће Харадинај веома брзо бити пуштен из Специјалног суда за злочине терористичке ОВК над Србима и неалбанцима. Вучић је поновио своју процјену да ће Харадинај бити још већи "херој" и говорити како је штитио интересе Албанаца.
Александар Вучић - Фото: Screenshot
Александар ВучићФото: Screenshot

- Од овога не очекујем ништа, него фарсу, представу, у којој ће он да каже да су сви јунаци из ОВК, да су веома успЈешно штитили земљу од српског агресора - изјавио је Вучић за ТВ Пинк.

Он је додао да не мисли да је Харадинај повезан са злочином над српским жетеоцима у Старом Грацку, али да јесте са многим другим.

- Немам, такође, никаквих илузија да ће било када истражити то масовно убиство које су починили у Старом Грацку, и то ће остати туга за све оне чији су ближњи ту побијени - рекао је Вучић.

Он је оцијенио да Србију, када је ријеч о Косову и Метохији, очекује напорна јесен, али да је у економском смислу очекује бољитак јер се "захуктао економски раст", те додао да ће у идућој години бити убрзани раст индустријског дијела бруто домаћег производа.

Поводом избора Бориса Џонсона за британског премијера, Вучић је рекао да Џонсона познаје већ осам година и да може да гарантује да ће Србија у сваком тренутку моћи да чује шта Британија мисли, а да је сигуран и да ће Џонсон увијек жељети да чује шта он има да каже.

- Наравно, наши интереси се некада подударају, некада разликују, али могу да кажем да ћемо имати сигуран контакт и нема сумње да ће Борис у сваком тренутку одговорити на позив Србије, а да ли ће његов одговор бити позитиван или негативан, то зависи од интереса Велике Британије - рекаоа је Вучић.

Одговарајући на питање о нападима на његову породицу, Вучић је рекао да је на то навикао, а да се тренутно истражује ко је пратио жену и бебу Предрага Малог, брата министра финансија Србије Синише Малог.

- Ми ћемо да утврдимо ко је пратио жену и бебу брата Синише Малог. То лице са диктафоном питало је мајку да ли му је мајка или сестра. Има ту много чудних детаља. То је стварно одвратно. То лице се неће сакрити. То је тактика јапанског праћења - рекао је Вучић.