X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
24/07/2019 |  13:38 ⇒ 14:13 | Извор: СРНА

Срби не треба да рачунају на правду коју им други доноси

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је поводом саслушања бившег команданта злочиначке ОВК Рамуша Харадинаја пред Специјалним судом у Хагу да Србима до сада нико није донио правду, те да не очекује да ће се то догодити у будућности.
Александар Вучић  (Фото:Tanjug / DIMITRIJE GOLL) -
Александар Вучић (Фото:Tanjug / DIMITRIJE GOLL)

Он је за РТС рекао да су на дјелу двоструки аршини и да нико не може да одговори на питање гдје су право и правда.

- Када се постави питање - како је могуће правити другу албанску државу у срцу Европе, добија се одговор да они имају право на самоопредељење. На питање зашто други немају то исто право, добијемо одговор – ви Срби морате да разумете да је то против вас, али не може другачије да буде - рекао је Вучић и додао да је онда јасно да су правда и право умрли.

Он је поновио да "српска суза није имала, нити ће наћи родитеља" и да Србија мора да се избори за бољу будућност, али тако да је не угрожава.

- Ми Срби не треба да рачунамо на право и правду коју ће неко други да нам доноси и одређује. Ми треба да се изборимо за бољу, снажнију и јачу Србију, за нашу бољу будућност, да прећутимо многе ствари, али да почнемо, и када почнемо да говоримо, да не угрожавамо своју будућност ни једног секунда. Али немојмо да сањамо снове како ће неко да нам донесе правду јер није нам је донео досад, па неће ни у будућности - поручио је предсједник Вучић.

У Тужилаштву Специјалног суда у Хагу за ратне злочине које су починили припадници терористичке ОВК над српским и неалбанским становништвом данас је испитан бивши вођа ОВК Рамуш Харадинај у својству осумњиченог.