latinica  ћирилица
24/07/2019 |  17:37 ⇒ 20:16 | Аутор: СРНА

Васић: МУП треба озбиљно да реагује

Члан Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске Костадин Васић сматра да су пријетње упућене српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику забрињавајуће и да би Министарство унутрашњих послова Српске требало озбиљно и брзо на њих реаговати.
Костадин Васић - Фото: СРНА
Костадин ВасићФото: СРНА

Васић је Срни рекао да народни посланик СДС-а Небојша Вукановић својим понашањем у Народној скупштини Републике Српске призива такве пријетње.

- Већ дуго их призивају, да ли странци или високи представник, да се елиминише
српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик јер то не могу урадити преко народа. Имали смо у октобру изборе на којим је Додик легално побиједио и сада се појављују такве пријетње. Њихова теорија је, ако не можете некога легално смијенити, онда га треба убити. То они призивају све вријеме - рекао је Васић.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузело је мјере и радње након што су синоћ на порталу бијељинске БН телевизије објављени коментари у којима је смрћу пријећено српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Према незваничним информацијама, Министарство унутрашњих послова Српске је обавијестило и Агенцију за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ у чијој је директној надлежности овај случај.

На порталу бијељинске БН телевизије синоћ је објављен текст под насловом "Вукановић: Додик се окружио папцима" у коме су пренесени дијелови интервјуа који је за сарајевски лист "Ослобођење" дао посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Небојша Вукановић, а испод текста су емитовани пријетећи и узнемирујући коментари.

Међу њима је био и коментар аутора под псеудонимом "Романија": "Вукане капу ти скидам. Да ти бог подари здравље и дуг живот. Мало је тако поштених људи. А Додика једино метак може скинути с чела РС и напаћеног народа. Молим бога да се неко нађе и да га упуца да читав народ ослободи окова и ланаца. Нема друге, изгледа", наведено је у коментару.

Тек након што су објављени текстови о упућеним пријетњама Додику овај коментар је избрисан са портала БН телевизије, али је настављена истрага како би било утврђено ко је аутор коментара.