latinica  ћирилица
24/07/2019 |  18:45 | Аутор: СРНА

Услуге Орла проширити ремонтом руских мотора

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић и представници руске државне корпорације Ростек посјетили су акционарско друштво за производњу и ремонт Орао у Бијељини, са циљем детаљнијег сагледавања могућности проширења услуга те фирме, као и унапређења сарадње са руским партнерима и Министарством одбране Србије.
"Орао" Бијељина - Фото: РТРС
"Орао" БијељинаФото: РТРС

Они су обишли производне погоне предузећа, а на заједничком састанку било је ријечи и о пружању помоћи ваздухопловном предузећу Орао ради добијања лиценце за ремонт мотора хеликоптера и авиона руске производње, саопштено је из ресорног министарства.

Петричевић је рекао да Орао има знатан потенцијал, те изразио увјерење да ће Влада подржати ову фирму која је једно од стратешких предузећа за Српску, али и Србију.

Директор компаније Орао Биљана Марковић рекла је да су спремни за сарадњу са руским партнерима када је ријеч о добијању лиценце за ремонт и одржавање мотора руске производње /ТВ 3-117 за хеликоптере и РД-33 за авионе/.

Она је нагласила да се морају дефинисати модели обезбјеђења финансијских средстава за ове намјене јер компанија не располаже таквим могућностима.

- То је једини начин за дугорочно обезбјеђење упослења производних капацитета нашег предузећа с обзиром на тренутни број радника и услове пословања - навела је Марковићева.

Она је захвалила ресорном министарству и представницима Ростека који су изразили спремност за помоћ и посредовање у оснаживању контакта између предузећа Орао и оригиналних произвођача мотора из Русије.