latinica  ћирилица
25/07/2019 |  07:11 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Челинац: Отварање моста, новог симбола града (РТРС, 20.10)

У Челинцу се вечерас отвара нови Градски мост у чију градњу су ова локална заједница, владе Републике Српске и Србије уложиле 1,7 милиона марака.

Отварању моста присуствоваће предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и делегација Владе коју чине потпредсједник Владе и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић и министар енергетике и рударства Петар Ђокић.

Свечаном отварању новог градског моста у Челинцу присуствоваће и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

Начелник општине Момчило Зељковић је рекао да је локална Скупштина једногласно одлучила да нови мост носи назив Градски мост "Србија", јер је донирала 250 хиљада евра за његову изградњу.

Пропусна моћ моста је 850 метара кубних у секунди, што је два и по пута више од пропусне моћи старог моста, који је оштећен у претходним поплавама. Мост је дужине 48, а ширине 16 метара.

Пренос пуштања моста у саобраћај можете да пратите на програму РТРС-а и нашем порталу од 20.10 часова.

Погледајте у прилогу из Дневника 2, како изгледа нови мост у Челинцу.