latinica  ћирилица
25/07/2019 |  14:51 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Предложен притвор Срећку Трифковићу

Републички јавни тужилац испитао је данас лице чији су иницијали С.Т., осумњичено за кривична дјела тешко убиство и тешко убиство у покушају, након чега је упућен судији за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци уз приједлог за одређивање притвора, речено је Срни у Републичком јавном тужилаштву.
Привођење Трифковића (Фото:Goran Obradović/RAS Srbija) -
Привођење Трифковића (Фото:Goran Obradović/RAS Srbija)

Тужилац је затражио притвор због постојања основане бојазни да ће осумњичени боравком на слободи уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, односно да ће ометати кривични потпупак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.

- Мјеру притвора тужилац је затражио и због тежине, начина извршења и посљедица кривичног дјела, те што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда - појашњавају у Републичком јавном тужилаштву.

Према незваничним информацијама, ријеч је о Срећку Трифковићу из Пала, који је осумњичен за кривична дјела тешко убиство Дамира Остојића и покушај убиства његове супруге Сандре Јошић из Бањалуке.

Трифковића су по захтјеву Министарства унутрашњих послова Републике Српске ухапсили припадници МУП-а Зеничко-добојског кантона, а потом су га преузели припадници Јединице жандармерије Бањалука.

Осумњичени је након пребацивања у Бањалуку био подвргнут криминалистичкој обради која је обављена у просторијама Управе МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет.

Дамир Остојић убијен је 5. септембра 2018. године у Бањалуци, а према незваничним информацијама Трифковић је осумњичен да је био главни организатор убиства.

Повезане вијести:

Трифковић спроведен у Окружни суд у Бањалуци

Осумњичени за убиство Дамира Остојића предат Тужилаштву

Ухапшен осумњичени за убиство Дамира Остојића