latinica  ћирилица
26/07/2019 |  12:08 ⇒ 13:02 | Аутор: РТРС

Концерт Вишњића и Јелачића у Музеју Херцеговине

У галерији Музеја Херцеговине одржан је концерт Требињаца Ненада Вишњића и Драгана Јелачића, студената Одсјека за хармонику у Источном Сарајеву и Крагујевцу. Имали су и посебног госта на концерту - Срђана Чучковића, члана Удружења родитеља дјеце и омладине с посебним потребама "Сунце нам је заједничко".

Двојица младих хармоникаша, који су завршили Музичку школу у Требињу и потом уписали Академију, жељели су свом граду, а посебно родитељима и свима који су их подржавали и подржавају током школовања да се, како кажу, одуже на овај начин.

Вишњић каже да је циљ оваквих концерата промоција класичне музике.

Јелачић додаје да је најљепше свирати у свом граду и да је овај концерт генерална проба пред одлазак на велико такмичење у Кину.

Специјални гост концерта био је Срђан Чучковић, члан Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама "Сунце нам је заједничко", који је заљубљеник у хармонику.

Ненад Вишњић студира на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву у класи професорке Данијеле Газдић, а Драган Јелачић је студент прве године на Филолошко-умјетничком факултету у Крагујевцу на Одсјеку за музику, смјер хармоника у класи професора Војина Васовића.

Обојица су добитници бројних награда на домаћим и међународним такмичењима.