latinica  ћирилица
29/07/2019 |  19:28 ⇒ 30/07/2019 | 07:11 | Аутор: РТРС

Отворен хотел Мериот у Бањалуци (ФОТО)

У Бањалуци је вечерас отворен хотел Кортјард бај Мериот.

Хотел су отворили предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и власник хотела Мишо Кузмановић.

Званичници Српске су истакли да је отварање овог хотела значајно за многобројне туристе који долазе у Републику Српску и Бањалуку.

Предсједница Српске је навела да је Бањалука већ препозната по значајној и богатој туристичкој понуди, као и да обилује бројним културним догађајима и манифестацијама.

Нагласила је да Бањалука заслужује да има један овакав објекат - свјетски бренд, који ће цијелу Републику Српску учинити доступнијом и видљивијом свим потенцијалним гостима.

Српски члан Предсједништва БиХ рекао је да су Бањалука и цијела Република Српска у интензивном развоју, истичући да је задатак власти да шири и развија инфраструктуру, а на приватном сектору да гради овакве објекте.

- Вјерујем да ово није једини објекат и да ће их бити још. То значи да ће Бањалука бити занимљива и другим брендовима да се појаве на овом тржишту - истакао је Додик, захваливши породици Кузмановић за реализацију овог пројекта.

Градоначелник Бањалуке је рекао да се Бањалука жели позиционирати као регионални центар, да зато мора имати врхунску понуду и такмичити се, те да је данас добила један врхунски садржај у хотелијерству.

Радојичић је истакао да ће Град, заједно са овим хотелом, наставити да подстиче довођење што већег броја гостију.

Кузмановић је рекао да је Кортјард бај Мериот први изграђени брендирани хотел у Бањалуци и Републици Српској, истичући да је ово највећа промоција града Бањалуке и Републике Српске.

Мериот је највећи свјетски хотелски бренд, са више од 6.000 хотела у 125 земаља свијета.

Новоотворени хотел у највећем граду Српске има 118 савремено опремљених соба, собе за лица са инвалидитетом, вишенамјенску мултимедијску конференцијску салу са око 200 мјеста, ресторан са више од 100 мјеста, велнес, фитнес салу, подземну гаражу и друге садржаје прописане строгим стандардима овог ланца хотела.

Највећи свјетски хотелски бренд Мериот интернешнел и домаћа компанија ММИ Развој пројеката, потписали су крајем 2017. године франшизни уговор о отварању хотела у Бањалуци.

Ријеч је о хотелу са четири звјездице, према свјетским стандардима.

Мериот је и регионални лидер у хотелијерству, са хотелима отвореним у Сарајеву, Београду, Загребу и Скопљу.