latinica  ћирилица
30/07/2019 |  12:01 ⇒ 15:51 | Аутор: СРНА

Шпирић: Може ли се по принципу параџемата и aјатолаха до Брисела?

Савјет министара у техничком мандату, у коме сједи више актуелних посланика него министара и гдје предсједавајући руководи једним домом Парламентарне скупштине БиХ, јасно показује како се разграђује демократски систем, изјавио је Срни замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Никола Шпирић.
Никола Шпирић - Фото: klix.ba
Никола ШпирићФото: klix.ba

Он је напоменуо да ће предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић одржати сутра сједницу као шеф извршне власти, а већ прекосутра иде на чело Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ "чиме постаје ајатолах и без уставне револуције у БиХ".

- Декларативно се залагати за европски пут и стандарде ЕУ, а истовремено обављати водеће функције извршне и законодавне власти могуће је само у БиХ гдје се живот све више уређује према иранском моделу из сарајевске визуре - оцијенио је Шпирић, који је и потпредсједник СНСД-а.

Према његовим ријечима, показало да се мајстори хибридних система брусе управо у БиХ, а да се кривац увијек тражи у Републици Српској.

Нека не чуди, додао је он, када и за ово међународне институције и амбасаде оптуже институције Републике Српске и СНСД.

- БиХ је стигла на раскрсницу, а само је један пут прави. Може ли по принципу параџемата и aјатолаха до Брисела - сазнаћемо ускоро - нагласио је он.

Шпирић каже да СНСД и Република Срспка немају дилему.

- Наш пут је пут ЕУ и од тога нећемо одустати ма колику цијену платили - поручио је Шпирић.

Денис Звиздић, предсједавајући Савјета министара БиХ, 6. августа преузеће од Борјане Кришто из ХДЗ-а предсједавање Представничким домом парламента БиХ, чиме ће руководити и законодавном и извршном влашћу на нивоу БиХ.