latinica  ћирилица
30/07/2019 |  13:02 ⇒ 19:41 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Политичко Сарајево све блокира у БиХ, али Српска функционише (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је данас у Бањалуци да политичко Сарајево, играјући разне игре у вези са /не/формирањем власти на нивоу БиХ, све држи у некој врсти блокаде, али да је задовољна што Српска у свим уставним и другим аспектима несметано функционише.
Жељка Цвијановић - Фото: Screenshot
Жељка ЦвијановићФото: Screenshot

- Српска има своје институције, кредибилитет, рјешава проблеме грађана и показује да је у стању да ради све оно што БиХ није - рекла је Цвијановићева.

Она је изјавила новинарима да је смијешна ситуација што ће Денис Звиздић из СДА ускоро обављати двије функције - предсједавајућег Савјета министара БиХ и преузети предсједавање Представничким домом парламента БиХ.

- Он ће то ријешити на неки, формално, другачији начин, али ми смо беспотребно доведени у ситуацију да толико мјесеци немамо формирану власт на основу остварених изборних резултата. Све то је резултат разних игара, укључујући и избор новог руководства СДА, па сви морамо бити таоци једне такве ситуације - оцијенила је Цвијановићева.

Она је поновила да треба да се формира власт на нивоу БиХ и да се спроведу изборни резултати.

Када је ријеч о најавама из ПДП-а и СДС-а да је могуће формирати Савјет министара без коалиције окупљене око СНСД-а, Цвијановићева, која је и потпредсједник СНСД-а поручила је нека формирају ако могу, те да свака партија има своје политичке потезе.

Говорећи о састанку лидера СНСД-а Милорада Додика и предсједника ДНС-а Марка Павића, Цвијановићева је рекла да је важно да одржавају добре контакте у оквиру коалиционе групације која се проширила након протеклих избора.

- То је сада једноставнија и боља ситуација, али подразумијева и да одређене ствари, обавезе и права морате дијелити са више учесника него раније - објаснила је Цвијановићева.