latinica  ћирилица
30/07/2019 |  14:28 ⇒ 19:41 | Аутор: Глас Српске

Трифковић остаје иза решетака; Суд одбио жалбу одбране

Бањалучки Окружни суд одбио је жалбу одбране на одређивање притвора Срећку Трифковићу из Пала, којег полиција сумњичи за учешће у убиству Дамира Остојића Шијана и рањавању његове супруге Сандре Јошић, сазнаје Глас Српске.
Привођење Трифковића  (Фото:.glassrpske.com) -
Привођење Трифковића (Фото:.glassrpske.com)

Трифковићу је једномјесечни притвор одређен 25. јула, а на ту одлуку жалила се његова одбрана. Та жалба је одбијена и одлучено је да рјешење о притвору остаје на снази.

- Осумњиченом је притвор одређен због бојазни да ће уништити или сакрити доказе и утицати на свједоке и због тежине кривичног дјела и бојазни од ремећења реда и мира - саопштено је раније из суда.

Трифковића сумњиче за тешко убиство, наношење тешких тјелесних повреда и тешку крађу.

Према сазнањима Гласа тужилаштво  му на терет ставља да је организовао крађу и превоз возила којим се убица Остојића довезао на мјесто злочина. Трифковић је добро познат правосудним и истражним органима и доводи се у везу са аутомафијом, због чега је у више наврата хапшен.  

Сумњичен је и за учешће у убиству сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића због чега је провео више мјесеци у притвору у зеничком затвору.