latinica  ћирилица
30/07/2019 |  16:04 ⇒ 19:40 | Аутор: СРНА

Ливањски кантон незадовољан радом Министарства безбједности

Представници локалних заједница у Ливањском кантону изразили су данас на састанку у Ливну о мигрантској кризи велико незадовољство радом институција БиХ, а посебно Министарства безбједности у Савјету министара техничком мандату и Канцеларије за странце БиХ.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Учесници састанка, који је организовао кантонални МУП, закључили су да локалне заједнице у Ливањском кантону не могу испунити стандарде нити имају капацитет за привремени смјештај миграната, саопштено је из Владе Ливањског кантона.

Истичући да неконтролисана мигрантска кризи мора бити проблем БиХ, учесници састанка су заузели јединствен став да се мора поштовати владавина права, повећати сигурност људи и заштита имовине, повећати и дати подршка раду полиције и појачати контрола границе.

У том контексту биће урађена заједничка изјава коју ће потписати начелници свих општина у кантону Томиславграда, Купреса, Гламоча, Дрвара и Босанског Грахова и градоначелник града Ливна, наведено је у саопштењу.

Састанку су присуствовали начелници и представници општина и града Ливна, предсједник Владе Ливањског кантона Иван Јозић, кантонални министар рада, здравства, социјалне заштите и прогнаних Василија Броћета, министар унутрашњих послова Даринко Михаљевић и начелник полиције у ливањском МУП-у Илија Јакић.

Михаљевић је на састанку представио све информацијама о мигрантској кризи и свему на што она може утицати.