latinica  ћирилица
31/07/2019 |  17:38 ⇒ 19:52 | Аутор: РТРС

Хелсинки повео, Звезда изједначила (УЖИВО)

Фудбалери Црвене звезде гостују Хелсинкију, у реванш утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона. Овај дуел пратите у директном преносу на РТРС, као и нашем порталу.
Хелсинки - Ц.Звезда  (Фото:B92/LN) -
Хелсинки - Ц.Звезда (Фото:B92/LN)

Хелсинки - Црвена звезда 1:1

64 - Звезда као да се ослободила притиска послије поготка. Имао је Јованчић поново добру прилику, али слабо је шутирао, покушао је и Кањас, али преко гола.

56 - Јованчић доноси изједначење, а чини се и пролаз даље Звезди, јер Финци би требали сада постићи три поготка, што се чини немогућа мисија.

47 - Велика грешка Родића, а потом и Боаћија, Далстром јаким ударцем са 12 метара доводи свој тим у водство. На помолу је драма, јер је Хелсинки преполовио предност Звезде из првог сусрета.

46 - Почело је друго полувријеме.

45 - Крај првог полувремена у Хелсинкију. Мало тога се имало шта видјети, тврда утакмица, и једна права прилика, и то за Звезду , она Бенова у 12. минуту, када је лопта завршила поред гола Финаца. Звезда је ближа за 45 минута трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

42 - Велики притисак Хелсинкија, 2-3 минута лопта кружи око и у шеснаестерцу Звезде, али ништа конкретно то није донијело домаћину. Све смо ближи полувремену без голова.

38 - Поново успаванка на терену, без икаквих дешавања, пред једним, али и другим голом, уз констатацију да Звезди и те како одговара овај резултат.

27 - Из велике удаљености ударац је опробао О 'Шонеси, Борјан помало несигурно интервенисао, али отклонила је Звездина одбрана опасност испред свог гола.

25 - Звезда преузела иницијативу, имала је и неколико пролуприлика поред оне велике Бенове, али за сада без погодака у Хелсинкију.

12 - Велику прилику пропустила је Звезда! Рогић је центрирао, Бен био највиши у скоку, али лопта за неколико центиметара пролази поред десне стативе голмана Рудакова.

10 - Иако на терену нема готово ништа занимљиво, на трибинама је дошло до варница. Неколико навијача домаће екипе огрнутих у заставе Албаније и тзв. Косова дошло је до трибине са присталицама Звезде, провоцирајући их, а у близини су били и српски новинари. Брзо је интервенисала полиција, и "кавгаџије" удаљила на супротну трибину.

9 - Први ударац на гол Борјана, из слободног ударца са 20-ак метара, али лопта одлази високо преко гола.

5 - Прве минуте пролазе у испитивању снага, домаћин нешто агилнији, али без икаквих прилика за гол.

И у далеком Хелсинкију "црвено-бијели" имаће подршку својих вјерних навијача. На трибинама је стотињак симпатизера Звезде.

Хелсинки: Навијачи Ц.Звезде (Фото:B92/LN)

1 - Утакмица у Хелсинкију је почела.

Познати су и састави за меч у Хелсинкију. Овај дуел водиће арбитар из Швајцарске Алан Биери.

Хелсинки: Рудаков – Рафиња, О'Шенеси, Обилор, Алхо – Пара Синистера, Каиринен – Менсах, Далстром, Риски – Тарасов.

Црвена звезда: Борјан – Родић, Милуновић, Бабић, Стојковић – Кањас, Јованчић – Бен, Марин, Јевтовић – Боаћи.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Изабраници тренера Владана Милојевића у Хелсинки су отпутовали са предношћу од два поготка (2:09 из првог сусрета играног на "Маракани" прије седам дана и сигурно да су велики фаворити за пролаз у наредну рунду такмичења.

Ривали у различитим расположењима дочекују овај дуел, Звезда у серији од четири побједе, док Финци већ мјесец дана не знају за тријумф.

Побједник овог двомеча у трећем колу играће са бољим из дуела Копенхаген – Њу Сејнтс, а у првој утакмици побједу од 2:0 је остварио Копенхаген.

Подсјећамо, Звезда је у првом колу квалификација била боља од литванске Судуве, играјући без голова у гостима, док је у Београду славила са 2:1.