latinica  ћирилица
31/07/2019 |  19:36 ⇒ 22:51 | Аутор: РТРС

Додик: Шаровићева прича о Трговској гори у функцији обрачуна са Српском (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је у интервјуу за нашу телевизију да је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара у техничком мандату Мирко Шаровић, питање одлагалишта радиоактивног отпада на Трговској гори игнорисао протекле четири године, а да је сада проговорио искључиво из политичких разлога.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је подсјетио да је Предсједништво БиХ још у марту затражило од Хрватске да одустане од те локације, а да је Шаровић тек сада то питање ставио на дневни ред како би се политички обрачунао са Републиком Српском.

Додик сматра да није вријеме за унутрашње обрачуне, већ за цјеловито рјешавање проблема са Хрватском.

- Треба наставити причу о Трговској гори. Ми у Републици Српској смо упорно радили, министарка Сребренка Голић је предано радила на том питању. На крају крајева, Хрватска јесте то иницијално предвидјела, али још није донијела коначну одлуку. Међутим, не треба олако схватити да не би донијела такву одлуку - навео је српски члан Предсједништва БиХ.

Додик је нагласио да би сва отворена питања са Хрватском требало рјешавати заједно, у оквиру једног "пакета", укључујући и причу о одлагалишту радиоактивног отпада на Трговској гори и Пељешки мост, и понудити један одговор.

Погледајте комплетан интервју са српским чланом Предсједништва БиХ:

Повезане вијести:

Додик за РТРС открио план: Имамо спремне одлуке!

Китаровићева имала довољно елемената за изјаву о БиХ