latinica  ћирилица
02/08/2019 |  06:59 ⇒ 16:13 | Аутор: РТРС

Примопредаја два оклопна возила "Деспот" МУП-у Српске (ФОТО/ВИДЕО)

Министарству унутрашњих послова Републике Српске данас ће бити испоручена два оклопна мултифункционална возила "деспот" у Центру за обуку у Залужанима, која улазе у редовну употребу полиције, најављено је из овог министарства.
Оклопно мултифункционално возило "Деспот" - Фото: СРНА
Оклопно мултифункционално возило "Деспот"Фото: СРНА

Примопредаја ће бити извршена између министра унутрашњих послова Српске Драгана Лукача и представника компаније Технички ремонт Братунац у 15.00 часова.

Фото: СРНА

"Деспот" са својим погоном на сва четири точка припада категорији савремених оклопних возила намијењених за дјеловање полиције и оружаних снага.

Фото: РТРС

Основни концепт возила базира се на вишенамјенској шасији сачињеној од савремених склопова погона и преноса снаге, те независном систему ослањања који омогућава висок степен покретљивости у свим теренским и временским условима.

Возило се може користити за патролне и извиђачке мисије, као командно возило, за превоз и подршку јединица за специјалне операције, противтерористичку борбу, противоклопну борбу, контролу граница и територије, за осматрање, као санитетско возило и друго.