latinica  ћирилица
02/08/2019 |  11:05 | Аутор: СРНА

Исламисти и унитаристи мрзе Хрвате и више од Срба

Милитантни исламисти и унитаристи у БиХ мрзе Хрвате чак и више од Срба - та мржња се види голим оком са велике удаљености и толико је опипљива да се може руком дотакнути и сабљом пререзати, тврди "Камењар", један од најцитиранијих десних хрватских портала.
Рат - Фото: AFP
РатФото: AFP

Понављајући оцјене објављене у "Џерузалем посту" да милитантни ислам утиче на политику у БиХ, у тексту се наводе сви случајеви исламистичких испада - од мирнодских напада на америчку Амбасаду у Сарајеву до исламистичких недјела током ратних сукоба деведесетих година 20. вијека.

Додаје се да су Муслимани нација која је настала у касној фази "злочиначког титоистичког комунизма, кад им је ратни и поратни злочинац Јосип Броз дао право да имају своју нацију на темељу религијске припадности".

- Они то прије никада нису имали будући да је ријеч углавном о потурченим Хрватима или Србима који су током османлијских упада на Балкан прелазили на ислам - тврди се у тексту који преносе и други хрватски портали.

Посебно мјесто има одговор на нападе из политичког Сарајева о хрватском фашизму, уз подсјећање да су муслимани имали по злу чувену "Ханџар дивизију" у Другом свјетском рату, којој, како се тврди, међу Хрватима није било пандана.

У тексту се прозивају и "Мајке Сребренице" као организација која је "политички пројекат милитантног ислама за притисак на међународне судске инстанце и на даљински управљач истих".

- Ми, Хрвати, можемо бити поносни јер нама није никад пало на памет да оснивамо некакав политички пројект типа `мајке Вуковара` па их шаљемо у Хаг да испред суда наричу и врше притисак - наводи се у тексту.

Као један од доказа умијешаности исламиста у политику у БиХ, портал цитира бившег генерала Иранске револуционарне гарде Саеда Касемија из априла ове године:

- У Босни, у срцу Европе, много се тога издешавало. Били смо раме уз раме са Ал каидом. Чланови Ал каиде учили су од нас. Муџахедини из цијелог свијета су дошли у Босну и то је био један од догађаја. Успостављене су муслиманске јединице џихадиста - навео је он.

Хрватска треба да одбаци нападе из Сарајева, који је позивају на хашку пресуду лидерима Херцег-Босне и да се постави као Израел, који не дозвољава да му ајатоласи подваљују, закључује се у тексту.