latinica  ћирилица
04/08/2019 |  15:23 ⇒ 15:43 | Аутор: СРНА

Срби спремни да спријече хрватску прославу "ослобођења" Дрвара

Делегат из реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ Горан Броћета поручио је да су Срби спремни да организују простесте и спријече прославу "ослобођења" Дрвара, коју је за 13. септембар најавио Кантонални одбор ХДЗ-а из Ливна.
Горан Броћета - Фото: РТРС
Горан БроћетаФото: РТРС

Поводом најава кантоналног одбора ХДЗ-а Ливно да ће 13. септембра, на дан када је цјелокупно српско становноштво избјегло из Дрвара, организовати прославу "ослобођења" Дрвара, Броћета је рекао да Срби тај дан ишчекују са великом зебњом.

- Оно што сам чуо јесте да су упућене позивнице хрватским генералима који су учествовали у "Олуји" и на овим просторима послије те акције. Уколико се то догоди, ми Срби смо спремни да организујемо протесте и спријечимо прославу "ослобођења" Дрвара - нагласио је Броћета.

Броћета је напоменуо како српски народ, који већински насељава општину Дрвар, има велику подршку из Републике Српске и Србије.

Начелница општине Дрвар Душица Рунић рекла је за Срну да је 13. септембар најтужнији дан за Дрварчане.

- То је дан када ми је уништено дјетињство и када смо поломљеног срца отишли у туђину. Та рана никада не зацјељује без обзира што вријеме пролази и што смо се вратили у Дрвар - поручила је Рунићева.