latinica  ћирилица
06/08/2019 |  15:04 | Аутор: СРНА

Стевандић: Споразум добар за Републику Српску, није лош за ФБиХ

Лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић оцијенио да је споразум о формирању власти на нивоу БиХ, које је лидер СНСД-а Милорад Додик потписао са предсједницима ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем и СДА Бакиром Изетбеговићем, добар за Републику Српску и није лош за Федерацију БиХ, јер је резултат компромиса, демократских начела и резултата избора.
Ненад Стевандић и Споменка Стевановић - Фото: РТРС
Ненад Стевандић и Споменка СтевановићФото: РТРС

Након састанка делегација владајуће коалиције у Републици Српској коју чине СНСД, ДНС, СП, Демос, Уједињена Српска и НДП, Стевандић је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да је потпуно јасно да је за овакав споразум ЕУ, а да против њега немају ништа ни Русија ни Србија ни Храватска.

- Против њега могу бити само они који се осјећају изборним губитницима, који ништа не разумију и које воде нереалне амбиције - оцијенио је Стевандић.

Он је закључио да је споразум добар и да је допринос напретку и миру.

- Република Српска је апсолутно заштићена, споразум је у складу са свим њеним актима. Србија има много већи ниво сарадње са НАТО-ом од Српске и одлуку да не приступа војним савезима, тако да и ми можемо сарађивати са НАТО-ом као и Србија, јер имамо исту војну политику - нагласио је Стевандић.

Према његовим ријечима, овај споразум не ремети односе у Федерацији БиХ.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је јуче да је након девет мјесеци разговора постигнут споразум СНСД-а, ХДЗ-а и СДА да се за 30 дана формира Савјет министара.