latinica  ћирилица
07/08/2019 |  09:53 ⇒ 11:38 | Аутор: Вечерње новости

Врњачка Бања: Јубиларни Дани Бате Стојковића (ФОТО)

Десета по реду манифестација посвећена великану српске сцене који је, осим на филму и позоришним даскама, оставио дубок траг и међу Врњчанима, биће одржани од 10. до 12. августа.
Бата Стојковић - Фото: Novosti.rs
Бата СтојковићФото: Novosti.rs

Програм манифестације почеће изложбом "Глумачки портрети", а затим ће на прочељу амфитеатра који су Врњчани и назвали именом легендарног глумца, бити постављена спомен-плоча са његовим ликом.

Како је најављено, свечаном отварању ће присуствовати и Душан Ковачевић, Мира Бањац, Љиљана Драгутиновић, Милан Калинић, Љиљана Стјепановић и Милан Цаци Михајловић, а затим ће бити одржан концерт Владе и Бајке, те изведена позоришна представа "Два мириса руже".

Врњачка Бања чува успомену на легендарног глумца (фото:Вечерње новости)

- Уз евоцирање успомена на Бату и великане српског глумишта, у врњачком парку ће глумци и пријатељи наредног дана засадити стабла за своје преминуле колеге Милену Дравић, Предрага Ејдуса, Марка Николића, Воју Мирића и Павла Вуисића, а у вечерњим сатима на Тргу крај водопада на програму је легендарна позоришна представа "Професионалац" - рекао је  Никола Џамић, оснивач ове манифестације која се у Врњачкој Бањи традиционално одржава уочи Фестивала филмског сценарија.

Треће, уједно и завршне вечери "Батиних дана" у врњачком биоскопу након пројекције документарног филма "Бата у Бањи за сва времена" ауторке Биљане Боснић, ансамбл алексиначког позориша извешће представу "Тетка од милион долара".