latinica  ћирилица
07/08/2019 |  10:01 ⇒ 11:10 | Аутор: СРНА

Страх и забринутост Мирка Шаровића

Споразум о формирању власти на нивоу БиХ који су ових дана потписали лидери СНСД-а, СДА и ХДЗ-а прихватљив је очигледно за цијелу јавност у БиХ осим политичким мешетарима, а на прсте једне руке могу се набројати они који су у овом споразуму видјели капитулацију највећег српског политичара Милорада Додика, пише портал "Инфосрпска".
Мирко Шаровић - Фото: РТРС
Мирко ШаровићФото: РТРС

Исти извор наводи да су принципи о формирању власти на нивоу БиХ, за оне који се и мало разумију, без сумње у потпуности усклађени са одлукама Републике Српске, када је ријеч о НАТО савезу, и са ранијом одлуком парламента Српске о војној неутралности.

У тексту се наглашава да је српским језиком говорио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик када је рекао да "сарадња са НАТО није спорна, као што није спорна ни Србији, али чланство није прихватљиво".

- До прије два дана самокандидовани а несуђени предсједавајући Савјета министара, лидер СДС-а и одлазећи министар, након објелодањеног споразума дубоко озлојеђени Мирко Шаровић, коме су изгледа сада све лађе и планови потонули, потписивање споразума назвао је "капитулацијом Милорада Додика" - подсјећа се у тексту.

Портал "Инфосрпска" наводи да се на прсте једне руке могу набројати они који су у овом споразуму видјели капитулацију највећег српског политичара Милорада Додика, додајући да су то углавном "по неки неупућени блогер и пар плаћених лажних чувара српства и православља из Београда попут Српског народног покрета "Наши", плаћеног НАТО лобисте Дарка Трифуновића, БН телевизије, која је нашла нови повод да и овога пута покуша да руши Додика, и озлојеђени и одлазећи министар Мирко Шаровић".

- Иза ове озлојеђености крије се страх и забринутост појединих актера, прије свега код одлазећег министра Мирка Шаровића који зна да би формирање власти на нивоу БиХ могло да значи и престанак његове политичке каријере који је дубоко уцијењени политичар од сарајевског политичког круга, али и од појединих фактора из међународне заједнице - наводи се у тексту.

Портал "Инфосрпска" пише да "није никаква тајна да се годинама од Агенције за истраге и заштиту /СИПА/ БиХ и самог Мирка Шаровића тражило да се огласи о информацијама о његовој умијешаности у убиство генералног директора Српског осигуравајућег друштва "Јахорина" Ристе Југовића 2002. године на Палама".

У тексту се подсјећа да је о томе говорио и Милорад Додик 27. новембра 2013. године, гостујући на Телевизији ОСМ на Палама.