latinica  ћирилица
07/08/2019 |  13:42 ⇒ 15:36 | Аутор: РТРС

Школа на Старчевици биће опремљена до 15. августа

До 1. септембра, кад почиње нова школска година, нови, дограђени дио Основне школе "Бранко Радичевић" требало би да буде у потпуности опремљен. Тиме ће, послије више деценија, бити коначно ријешен проблем са организацијом наставе у једној од најоптерећенијих школа у Републици Српској.
Дограђена школа на Старчевици (Фото:градбањалука) -
Дограђена школа на Старчевици (Фото:градбањалука)

Ове године, школа је дограђена са осам нових учионица, а захваљујући овој доградњи, ђаци више неће морати похађати наставу у три смјене, што је био случај посљедњих година.

Према информацијама из школе – уговор за испоруку намјештаја са изабраним добављачем потписан је 31. јула. Рок за доставу намјештаја у школу је 15 дана од дана потписивања уговора, тако да би учионице требало да буду опремљене до 15. августа.

У исто вријеме, током љетњег распуста, активно се ради на санацији и обнови укупно 16 градских и приградских школа, у оквиру великог плана, вриједног 600.000 КМ.

Овај план је покренут још прошле године, кад су већи или мањи радови изведени у 26 основних и средњих школа, за шта је издвојено 1,9 милиона КМ.

Рјешевање проблема оптерећене школе на Старчевици био је један од приоритета градске администрације, који је зацртан и програмом "Бањалука 2025", који је представљен у јесен 2016. године.