latinica  ћирилица
07/08/2019 |  13:53 | Аутор: klix.ba

Финансијска полиција ФБиХ у мостарском Алуминију

Финансијска полиција Федерације БиХ ушли је данас по налогу Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона у просторије Алуминија, потврђено је за Кликс.
Мостар Алуминиј (фото:jabuka.tv) -
Мостар Алуминиј (фото:jabuka.tv)

Тужилаштво ХНК раније је медијима потврдило да већ поступају у више случајева пријава и формираних предмета, а у вези с предузећем Алуминиј д.д. Мостар.

- Поједини предмети у овом тужилаштву су формирани на основу пријава запослених радника, чланова Синдиката, а неки су формирани и на основу извјештаја Финансијске полиције ФБиХ и Удружења малих дионичара. Међу пријављенима се углавном налазе чланови некадашњих и садашњих управа и надзорних одбора друштва Алуминиј д.д. Мостар . речено је из Тужилаштва ХНК.

Како су навели у овој правосудној институцији, формирано је шест предмета од којих су два предмета запримљена у јулу 2019. године.

Влада Федерације БиХ је на сједници одржаној у јулу ове године задужила Финансијску полицију ФБиХ да изврши увид у пословање Алуминија, контролу свих новчаних токова, уговора и рачуна, с посебним освртом на све приливе и одливе новчаних средстава до 10. јула 2019. године, када је угашена производња.

Од Финансијске полиције ФБиХ затражено је и да испита и утврди чињенично стање, на основу чега ће бити предузете одговарајуће мјере и радње. Исту обавезу добила је и Пореска управа Федерације БиХ.