latinica  ћирилица
07/08/2019 |  15:32 ⇒ 08/08/2019 | 12:17 | Аутор: РТРС

Приједор: Почео "Ша фест" (ФОТО)

Музички фестивал у Приједору, "Ша фест" посвећен прерано преминулом музичару и академском сликару Далибору Поповићу Микши, почео је ове године богатим културно-умјетничким програмом у приједорској главној улици. Између осталих, наступиће Партибрејкерси, Ти-Би-Еф и Лет 3.

"Ша улица" вечерас почиње на главном градском тргу представом полазника Школе глуме Дејана Батоза. У 21 час на малом тргу наступа Ђуро са Ђурологијом. У музичком дијелу представиће се Комбајн квартет и Кетпул. Између осталих на Ша фесту 9. августа, другу годину за редом наступиће Штутгарт онлајн.

Сутра од 20 часова наступа Оркестар хармоника Скајглори, а од 22 часа настпају Бендо-неон сквер и Бећари. Испред галерије полазници ће уживати у радовина насталим у ликовној колонији Микшиних колега са класе.

Приједор - Ша фест (Фото: РТРС)

У петак наступи почињу у девет часова, а у суботу у 20.30 минута. Прво вече наступају Партибрејкерси, Лет три, Ајри ФМ, Штутгарт онлајн и Смоук мардељано.

И публика и организатори вјерују да ће "Ша фест" постати сталан дио културне сцене у Приједору, као и да ће у сљедећим издањима проширити поље дјеловања и на ликовну умјетност јер је Поповић био и академски сликар.

Генерални медијиски покровитељ "Ша фест"-а је Радио-телевизија Републике Српске.